TuureParkkinen Eturyhmäpolitiikkaa, oireidenhoitofokusta, merkantilismia, monopoleja ja kasvuRIIPPUVUUTTA kyseenalaistaen. Juuribugin ratkaisemista ja pelisuunnittelunäkökulmaa ehdottaen. "If you want the truth to stand clear before you, never be for or against."

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 59 min 35 s sitten

Harvinaista tautia sairastaville lapsille ehkä sittenkin lääkkeet Suomelta – jos 500 000 €:n hinta laskee

2 tuntia 36 min ago

Osa harvinaista SMA-tautia sairastavista suomalaisista saattaa sittenkin saada lääkehoitoa sairauteensa. Julkisen terveydenhuollon palveluvalikoimasta linjaavan Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston (Palko) ehtona on kuitenkin se, että lääkkeen hintaa saadaan laskettua neuvotteluissa.

Työttömälle ehdotetaan 697 €/kk: Kaikki tuet yhteen perusturvalakiin?

3 tuntia 24 min ago

Sosiaaliturvan uudistuksesta on todennäköisesti tulossa ensi vaalikauden keskeisimpiä isoja uudistuksia. Professori Juho Saaren eriarvoisuustyöryhmä ehdottaa uutta kokoavaa perusturvalakia.

Työryhmä ehdottaa, että perusturvan minimitason etuudet eli toimeentulotuki, työttömän peruspäiväraha, työmarkkinatuki, sairauspäiväraha, vanhempainpäiväraha ja asumistuki yhdistetään yhdeksi perusturvalaiksi vaiheittain ja tarkastellaan lisäksi asumistukijärjestelmän tarkoituksenmukaisuutta.

Juha Sipilä: Yli 600 000 suomalaiselle valmistellaan erityistoimenpiteitä

4 tuntia 45 min ago

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus valmistelee kehysriiheen toimenpiteitä, jotka on suunnattu yli 600 000 suomalaisen muodostamalle erityisryhmälle.

Tältä ryhmältä puuttuu toisen asteen tutkinto ja sen työllisyysaste on vain 43 prosenttia.

Sipilä kertoo toimenpiteistä kirjoituksessaan, joka käsittelee professori Juho Saaren eriarvoisuustyöryhmän tuoretta raporttia.

Maksuton varhaiskasvatus 5-vuotiaille? Hintalappu 90 milj. € – Opetusministeri: Kokoomukselle sopii

5 tuntia 26 min ago

Opetusministeri, kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasosen mukaan kokoomus on valmis etenemään eriarvoisuustyöryhmän ehdotuksissa, jotka koskevat varhaiskasvatusta ja perhevapaauudistusta.

Professori Juho Saaren johtaman eriarvoisuusryhmän raportti on juuri julkaistu.

Odotettu raportti julki: Näin kaikki saadaan Suomessa pärjäämään – lue 22 ehdotusta

5 tuntia 45 min ago

Eriarvoisuutta käsitellyt professori Juho Saaren työryhmä on saanut työnsä valmiiksi ja ehdottaa 22 toimenpidettä, jotka voit lukea jutun lopusta. Työryhmä etsi keinoja, joilla luodaan edellytykset kaikkien Suomessa asuvien pärjäämiselle.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) asetti työryhmän reilu vuosi sitten. Työryhmä on ryhmitellyt ehdotuksensa neljään kokonaisuuteen: turvaavat, palauttavat, tehostavat ja pelastavat toimenpiteet.

”Murskaava vastaus hallitukselle” – Kaupunkikapinallinen Jan Vapaavuori kokosi 28 tutkijan arviot

6 tuntia 35 min ago

Suomessa tarvitaan kaupunkien erityispiirteet huomioon ottavaa kaupunkipolitiikkaa, katsotaan Helsingin kaupungin julkaisemassa pamfletissa, johon on ottanut osaa yhteensä 28 kaupunkitutkijaa.

Perutaanko nyt 400 euron sähköpyörätuki? Kokoomuksesta täystyrmäys

7 tuntia 15 min ago

Hallitus saattaa olla perääntymässä sähköpyörille kaavaillusta 400 euron hankintatuesta, vihjaa kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra. Kopra toimii myös eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajana.

–Tietojeni mukaan maan hallitus ei yhdy ajatukseen eikä esitystä sähköpyörien hankintatuesta olla tekemässä, kirjoittaa Kopra blogissaan.

Miro Heiskanen mediahuomiosta: "Ei aina mitään herkkua ole, mutta ei se nyt haittaakaan"

7 tuntia 27 min ago

Yksi jääkiekon Liigan pudotuspelien kiinnostavimmista pelaajista on HIFK:n nuori puolustaja Miro Heiskanen. Nuori puolustaja ei varsinaisesti nauti saamastaan huomiosta, mutta Heiskanen tietää, että se on osa jääkiekkoilijan ammattia.

Heiskasella riitti maanantaina tuttuun tapaan vientiä HIFK:n mediapäivässä. Toimittajia oli jonoksi asti.

- Ei se nyt aina mitään herkkua ole, mutta ei se nyt haittaakaan hirveästi. Se on osa tätä juttua, Heiskanen sanoi Sport Contentille.

Alkaako Kimi Räikkösellä viimeinen F1-kausi?

9 tuntia 6 min ago

Formula ykkösten kausi 2018 alkaa ensi viikonloppuna Australian Melbournessa. Suomi on yhä vahvasti edustettuna Kimi Räikkösen jatkaessa uraansa Ferrarilla ja Valtteri Bottaksen Mercedeksellä.

Räikkönen ei ole voittanut yhtään F1-kisaa vuoden 2013 jälkeen. Siitä huolimatta Ferrari on halunnut jatkaa yhteistyötä vuodesta toiseen.

Asialle on looginen selitys. Ferrarin ykköstähti Sebastian Vettel tulee Kimin kanssa hyvin toimeen. Kimi ei politikoi, vaan hoitaa roolinsa käskyjä noudattaen.

Asumistukimenot uudelle miljardiluvulle – ”Kannustinloukun purkamisella on aina hinta”

11 tuntia 15 min ago

Kela maksoi viime vuonna ensimmäistä kertaa asumistukia yhteensä yli kaksi miljardia euroa. 2010-luvulla asumistuen summa on kasvanut peräti 65 prosenttia. Kelan johtava taloustutkija Signe Jauhiainen ei kuitenkaan pidä haamurajan ylitystä hälyttävänä.

Juha Sipilä: Eurosta ei tule tulonsiirtounionia eikä se myöskään hajoa – näin se pitää uudistaa

12 tuntia 24 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on avannut Suomen hallituksen EMU-linjausta loppuviikon huippukokousten alla.

Sipilä osallistuu torstaina ja perjantaina Brysselissä Eurooppa-neuvoston kokouksiin. Neuvoston asialistalla on muun muassa talous- ja rahaliitto EMU:n kehittäminen sekä Britannian eroneuvottelut.

Supo: Suomessa on huomattava määrä ulkovaltojen vakoojia – yrittävät värvätä tietolähteitä ja mielipidevaikuttajia

13 tuntia 23 min ago

Ulkovallat ja erityisesti Venäjä harjoittavat aktiivista vakoilutoimintaa Suomessa, kertoo Suojelupoliisi vuosikirjassaan. Supon mukaan tavanomaista on sekä perinteinen että kybervakoilu.

– Vieraiden valtojen tiedustelupalvelut pyrkivät värväämään suomalaisia toimittamaan heille tietoja, jotka eivät ole julkisesti saatavilla. Erityisesti Venäjän tiedusteluorganisaatiot ovat Suomessa aktiivisia, Supo toteaa.

WhatsAppin perustaja kehottaa poistamaan Facebookin – missä on Mark Zuckerberg?

14 tuntia 57 min ago

Pikaviestipalvelu WhatsAppin perustanut ja Facebookille myynyt Brian Acton on liittynyt mukaan #deletefacebook-kampanjaan, joka on protesti Facebookin käyttäjädatan käytöstä paljastuneita tietoja vastaan.

Kärpille selvä voitto – TPS oli ahtaalla

20.3.2018 23:33

Jääkiekon Liigan puolivälierät alkoivat tiistaina. Kärpät otti Oulussa selvän 4-1 -voiton Ässistä, mutta SaiPa laittoi TPS:n koville Turussa. Zach Budishin maali ensimmäisen jatkoerän lopulla toi TPS:lle kuitenkin 4-3 -voitto.

- Tiukka taistelu tuli, niin kuin odotettiinkin. Tatsin ja pelinopeuden kanssa oli haasteita. Myös pikkaisen kärsimättömiä oltiin, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen kertasi lehdistötilaisuudessa.

Vielä kolmannessa erässä vieraat johtivat 3-1.

Jokerit joutui niukalla tappiollaan pahaan tilanteeseen

20.3.2018 23:19

Jokerit hävisi Moskovan TsSKA:lle tiistaina 1-2. Tulos merkitsi sitä, että TsSKA:lle riittää pudotuspelisarjan voittoon yksi otteluvoitto. Jokerit on selkä seinää vasten.

- Harmittaa helvetisti, että hävittiin. Samalla, vaikka harmittaisi kuinka paljon, niin pitäisi saman tien unohtaa. Mutta ei ole kiistäminen, etteikö olisi ollut helvetin tärkeä peli, mikä hävittiin. Mutta sitä on ihan turha miettiä enää. Meillä on hyvä mahdollisuus vielä, kommentoi Jokerien voimahyökkääjä Jesse Joensuu.

Kenraali avaa Suomen salaisinta hanketta – ”Saksalaiset kävivät”

20.3.2018 19:59

–Emme ole ostamassa vain lentokoneen korvaajaa, vaan ensisijaisesti suorituskykyä koko meidän puolustusjärjestelmällemme.

Näin toteaa Uudelle Suomelle puolustusministeriön strategisten hankkeiden ohjelmajohtaja Lauri Puranen, entinen Ilmavoimien komentaja, jonka pään sisälle maailman merkittävimmät hävittäjävalmistajat haluaisivat tällä hetkellä päästä.

Käänne sairauspoissaoloissa 10 vuoden jälkeen – Tutkija löysi selkeän syyn kasvulle

20.3.2018 18:19

Pitkät sairauspoissaolot ovat kääntyneet kasvuun pitkän laskuputken jälkeen, selviää Kelan tutkimusblogista. Vuonna 2017 alkoi 288 259 uutta sairauspäivärahakautta.

Kela maksaa sairauspäivärahaa korkeintaan vuoden. Kelan tutkimustiimin päällikkö Jenni Blomgren kertoo blogissa, että kymmenen vuotta jatkunut väheneminen on päättynyt ja sairauspäivärahakausia alkoi vuonna 2017 sataa työikäistä ei-eläkkeellä olevaa henkilöä kohden noin yhdeksän.

”Rohkeasti suomalainen” – Alkaako suomalaisen jalkapalloilun uusi nousu?

20.3.2018 16:56

Suomi on voittanut jääkiekon MM-kultaa ja euroviisut, mutta ”mahdottomina” pidetyistä unelmista jalkapallon miesten arvoturnauspaikka on yhä saavuttamatta. Ei lohduta, että Suomi on ollut naisten jalkapallon EM-turnauksessa mukana kolmesti ja miesten puolellakin lopputurnauspaikkoja on saavutettu nuorten tasolla sekä MM- että EM-kisoihin.

Jatkuvat pettymykset miesten arvoturnauskarsinnoissa luovat tietysti pessimismiä. Keskusteltaessa Suomen mahdollisuuksista lopputurnauspaikkaan, kuulee kansalaisilta tavallisesti ivallisia arvioita.

Ay-pomo teilaa kansalaisaloitteen perintöveron poistosta: ”Ajaa ruotsinkielisten vuosisataisia etuoikeuksia”

20.3.2018 16:26

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas tykittää blogissaan, että kansalaisaloite perintöveron poistamiseksi on RKP:n ”tulevan kyvyn” masinoimaa.

Suokas sanoo, että perintöveron poiston takana on lähinnä ruotsinkielinen raha ja eliitti.

–Asialla on ruotsinkielistä rahaa ja ruotsinkielisten vuosisataisia etuoikeuksia ansiokkaasti puolustavan puolueen RKP:n nouseva kyky. Nuori politrukki käynnisti kansalaisaloitteen perintöveron poistamiseksi, kirjoittaa Suokas Rakennusliiton verkkosivuilla julkaistavassa Kössin blogissa.

Mihin läski menee, kun ihminen laihtuu? Tutkijat löysivät vastauksen, joka yllättää jopa asiantuntijat

20.3.2018 15:00

Australialaiset tutkijat Ruben Meerman ja Andrew Brown ovat tutkimuksessaan selvittäneet, miten rasva häviää ihmisen kehosta laihtumisen yhteydessä. Osana tutkimustaan he testasivat myös terveysalan asiantuntijoiden tietämystä aiheesta.

Paljastui, että 150:stä lääkäristä, ravitsemusterapeutista ja personal trainerista vain kolme tiesi oikean vastauksen kysymykseen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat