TuureParkkinen Eturyhmäpolitiikkaa, oireidenhoitofokusta, merkantilismia, monopoleja ja kasvuRIIPPUVUUTTA kyseenalaistaen. Juuribugin ratkaisemista ja pelisuunnittelunäkökulmaa ehdottaen. "If you want the truth to stand clear before you, never be for or against."

Kaikki blogit puheenaiheesta Allergia

Liian steriili päiväkoti Espoossa

Kuvassa on hiljattain valmistunut Pohjois-Tapiolan päiväkoti.

Jo pidempään on tiedetty (alla lisää tietoa), että ihminen tarvitsee kosketusta luontoon mielenterveyden ja myös elimistön vastustuskyvyn takia.

- Miksi päiväkodin lapset on tehokkaasti eristetty metsästä, jota olisi ollut tarjolla ilmaiseksi ja yhä on, jos vain aitaa siirrettäisiin?

Metsää ei ole jätetty päiväkodin pihalle aidatun alueen sisälle yhtään. Mutta metsää kyllä on heti aidan toisella puolella kaupungin omistamalla alueella! 

Vihreiden ja Persujen yhteinen agenda

JHL:n lakon aikaiset ulostulot osoittivat, että ainakin Keski-Pohjanmaan vihreiden ja perussuomalaisten johtohahmoilla on yhteinen agenda. Se on matalapalkkaisten JHL:n työntekijöiden moralisoiminen, kun koululaiset joutuivat olemaan pari päivää omilla eväillä.

Arkkitehdit, herätys! Kuntapäättäjät, herätys!

Ainakin kaksi vuotta on ollut tutkimustietoa siitä, että liian steriili ja kaupunkipuistomainen ympäristö ei ole hyväksi, vaan altistaa allergioille ym. autoimmuunisairauksille. Tarvitaan monimuotoista luontoa, jotta säilyy kosketus multaan ja muuhun maaperään ja sitä kautta ihon pinnalle tulee tarvittavia hyviä bakteereja.

Ihmisen puolustusjärjestelmän tulee, pysyäkseen tasapainossa, saada taudinaiheuttajia sopiva, ei liian vähäinen määrä.

YLE 9.10.2018 

Miksei lasten ruoka-aineallergioita voisi diagnosoida automaattisesti?

Tunnen monia, jotka oppivat vasta aikuisena, että heillä on esimerkiksi keliakia tai maitoallergia. Koko kouluikä on mennyt kivuissa ja väsymyksessä, eikä menneisyyttä voi enää korjata. Kuinka paljon pienellä investoinnilla voisimmekaan parantaa tuhansien kouluviihtyvyyttä ja PISA-menestystä. Se olisi lopulta pieni hinta yhteiskunnalle, mutta suuri voitto kansantuotteelle.

Olin ehkä neljännellä tai viidennellä luokalla, kun vanhempani keksivät testata olenko allerginen laktoosille. Siihen asti olin koulussa aina kärsinyt päänsärystä ja mahakivuista.

Sähkömagneettiset kentät ja ilman laatu - Keskustelua allergiasta ja astmasta

Hyvä hengitysilma ei ole nykypäivänä mikään itsestäänselvyys. Kodeissa on monia tekijöitä, jotka vaikuttavat ilmanlaatua heikentävästi. Eräs vähemmän esillä ollut tekijä on sähkömagneettiset kentät.  Sähkömagneettisia kenttiä tuottavat kaikki kodin sähkölaitteet mm. valaisimet, sähköherätyskellot, hiustenkuivaaja, TV, tietokone, kännykkä, WLAN jne. Lisäksi koteihin ja työpaikoille kohdistuu kuormitusta myös esim. voimalinjoista, matkapuhelintukiasemista ja rautatien sähköjohdoista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä