TuureParkkinen Eturyhmäpolitiikkaa, oireidenhoitofokusta, merkantilismia, monopoleja ja kasvuRIIPPUVUUTTA kyseenalaistaen. Juuribugin ratkaisemista ja pelisuunnittelunäkökulmaa ehdottaen. "If you want the truth to stand clear before you, never be for or against."

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammattijärjestö

Yhteiskuntasopimuksesta kieltäytyneiden liittojen lista ei yllättänyt

Tähän mennessä tulleiden tietojen mukaan eräät SAK:n alaiset liitot, niistä Palvelualojen ammattiliitto PAM suurimpana, on ilmoittanut hylkäävänsä keskusjärjestöjen neuvotteleman yhteiskuntasopimuksen. Muiden kieltäytyjien joukossa on jo aikaisemmin yhteiskuntasopimukselle nihkeyttä osoittanut AKT. Joidenkin keskuudessa yhteiskuntasopimuksen vastustus on herättänyt hämmennystä, koska sen sisältämiä toimenpiteitä pidetään työntekijäpuolelle lievinä.

Pelon ja valheen mahti

Hallitus ja sen ministerit ajavat suoranaisella pelottelupolitiikalla ja valehtelulla omaa tahtoaan, joka selvästi ei ole kansan enemmistön tahto. Tästä hallituksen ja kansan tahdon kohtaamisongelmasta kertoo karua kieltään mm. erimielisyydet leikkauksista ja niiden kohteista.
Tästä myös erittäin hyvänä esimerkkinä Alexander Stubb ja hallintarekisterilaki, joka nyt lopulta onneksi kuopattiin, kun huomattiin, että Stubb oli kertonut asiasta vääriä tietoja. Tämä politiikan uusi termi tarkoittaa suomeksi sanottuna valehtelua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä