TuureParkkinen Eturyhmäpolitiikkaa, oireidenhoitofokusta, merkantilismia, monopoleja ja kasvuRIIPPUVUUTTA kyseenalaistaen. Juuribugin ratkaisemista ja pelisuunnittelunäkökulmaa ehdottaen. "If you want the truth to stand clear before you, never be for or against."

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmaston muutos

Kierrätyksen kiemuroita - näin maailma pelastuu!

Maailma pelastuu tekojemme avulla. Näin sen on oltava. Mitä ne teot ovat arjessa? Kierrätys tulee mieleen ensimmäisenä. Hieno juttu, kun lapsetkin tietävät ettei omanan kuoria voi laittaa sekajätteeseen. Muovitkin kierrätetään, siis ne kaikki muovit, joihin elintarvikkeet, vaatteet ym on pakattu. Upeaa. Kaikilla on hyvä mieli. Mutta sitten kuulet, kuinka jäteauto kurvaa pihaan. Ei näy erillistä biojäteautoa, vaan ihan se perinteinen. Kippaa kaikki samaan kuormaan. Jes, kyllä kannatti se lajittelu.

On vain ilmaston muutos

Avaat television: ilmastonmuutos. Avaat lehden: ilmastonmuutos. Avaat netin: siellä ei varmaan ole samaa ilmastohysteriaa. Mutta mistä löytyy paikka, jossa puhuttaisiin muusta ilmastonmuutoksesta?

Ehkä (Evankelisluterilainen) kirkko? Mutta mitä kummaa, pääsivulla ovat seuraavat aiheet: (1) Ekopaasto jatkuu pääsiäiseen (2) Maan suola: Jeesuksen ruokavalio pelastaa ja (3) Kirkko tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Jeesuksessa kirkkoa kiinnostaakin nykyään vain hänen ekologinen ruokavalionsa.

Oikeesti, mihin järki kadonnut ilmastoasioissa?

Suomalaisella päätöksenteolla ja lainsäädännöllä on vaikutusta maapallon ilmastoon ihan yhtä paljon kuin Pentti Linkolan askeettisella esimerkillä on ollut vaikutusta suomalaisten käyttäytymiseen viime vuosikymmeninä. Esimerkeiksi ryhtyvistä piitataan tai sitten ei, yleensä suuressa mittakaavassa ei.  

Lapset ja nuoret politiikan teon keppihevosena

Oletko ahdistunut? Jos et ole, lue päivittäistä uutisointia. Kerro ja näytä sitä lapsillesi. Enää ei riitä nälkiintyneet Afrikan lapset kuvina. Muista, että olet syyllinen tähän kaikkeen. Ja muista hävetä omaa osallisuuttasi. On keksitty uusi tapa aiheuttaa ahdistusta. HYVIN Konkreettinen. Houkutellaan lapset kesken koulupäivän ilmastomielenosoituksiin. Mitä sitä nyt opiskelemaan, kun voit auttaa näin koko maailmaa. Muista ahdistua ja kertoa lapsellesi, kuinka ahdistunut olet. Ja samanaikaisesti ihmetellään lapsi- ja nuorisopsykiatrian kasvavia tarpeita.

Ratkeaako ilmastonmuutos auton moottorin vaihdolla?

Ilmastonmuutoksen torjunta on yksi tulevien eduskuntavaalien isoista teemoista ja vaalikoneissa on ahkerasti kyselty ehdokkaiden kantoja autoiluun vaikuttaviin muutoksin. Meillä suomalaisilla on paha tapa uskoa siihen, että ongelmat ratkeavat, kunhan valtio vain tukee tai rajoittaa tarpeeksi. Vaalikoneissa onkin tarjottu ratkaisuksi bensa- ja dieselautojen myynnin kieltämistä ja sähköautojen hankinnan tukemista. 

Hiilinielu

 

Vielä kymmenen vuotta sitten, uutisista selvisi hyvin ilman ”hiilinielua”, nyt ei ole päivääkään. Vaikea on kuvitella, että esimerkiksi sotien jälkeen olisi keskusteltu metsänhakkuiden pienentämisestä, mutta nyt erilaisia prosenttilukuja tulee tiuhaan tahtiin.

Tutkijat erimielisiä ilmastonmuutoksesta: Noitavainot vaarantavat vapaan tieteen

Jos uskaltautuu kyselemään mihin perustuvat ja kuinka uskottavia ovat väitteet ilmaston lämpenemisestä ja sen katastrofaalisista seurauksista, kehotetaan nopeasti lopettamaan kysely koska lähes kaikki tutkijat ovat kuulemma yhtä mieltä, että ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen aiheuttaa nopeasti ympäristökatastrofin.

Tiede on kuulemma osoittanut asian lopullisesti ja on typerää jatkaa kyselyä. Jos kuitenkin kyselyä perusteluista rohkenee jatkaa, kyseenalaistetaan helposti kysyjän motiivit ja älykkyysosamäärä.

A-talk ja Emma Kari

A-talkissa keskusteltiin ilmastonmuutoksesta ja sen asettamista tarpeista muutoksiin liikenteelle Suomessa. Keskustelemassa olivat hallituspuolueista Kalle Jokinen kokoomuksesta ja Sampo Terho sinisistä sekä oppositiosta Ville Skinnari demareista ja Emma Kari vihreistä.

Sama jätediesel, kahdet eri päästöt - 90% toteutuu vain Suomen rajojen sisällä

Nesteen jätedieselin päästölupaukset perustuvat poliittiseen päätökseen, joka on ristiriidassa naapurimaiden kanssa: palmuöljyn rasvahappotisleen luokittelu jätteeksi.

Nesteen lanseeraama uusiutuva diesel on nauttinut viime aikoina kritiikitöntä ylistystä Suomen median ja politiikkojen keskuudessa.

Kuinka säästää jopa 30% lämmitys kuluissa

Osallistun ilmaston muutoksen torjuntaan kertomalla huippu idean vapaaseen käyttöön . Olen omissa asumis muodoissa huomannut taloudellisesti ratkaisevan merkittävän tavan säästää lämmitys kuluissa . Olen yksinkertaisilla lämmön osastointi ratkaisulla piitkän pennin säästänyt. Tavallaan yksinkertaisuudessaan jos ajatellaan jotta joku yksin asuu 120m2 talossa . Teknisesti kun niitä huoneita mitä käyttää laskee lämmöt vaikka johki +16c . Ja niitä joita ei käytä +10c . Mutta nukkumatilan osastoi puuvilla kankaalla ja lämmöt vaikka +21c .

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä