*

TuureParkkinen Eturyhmäpolitiikkaa, oireidenhoitofokusta, merkantilismia, monopoleja ja kasvuRIIPPUVUUTTA kyseenalaistaen. Juuribugin ratkaisemista ja pelisuunnittelunäkökulmaa ehdottaen. "If you want the truth to stand clear before you, never be for or against."

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen turvallisuus

Kaksoiskansalaisuuden uhat ja näyttö niistä

Tuoreeltaan kysyttiin vaalitentissä ehdokkaiden kantaa siihen, voidaanko kaksoiskansalaisia ottaa kaikkiin valtion luottamustehtäviin ja virkoihin. Vastaus on tietenkin, ettei tule ottaa. Meille varoittava esimerkki on Israelin siionistien ote USAn johdon herkistä kohdista. USAn johdossa on erittäin runsaasti juutalaisia, mutta myös USAn ja Israelin kaksoiskansalaisia. Maiden välinen suhteita Israelin eduksi ylläpitävä AIPAC-yhteisö on esimerkki siitä, kuinka vahva Israelin ote on suurvallan johdosta.

Kuvitelma tulevasta

Ruotsissa on viime päivinä väitelty siitä, ovatko riskit maan ajautumisesta sotilaallisten toimien kohteeksi etenkin Venäjän taholta kasvaneet vai eivät. Suomessa tällaisissa asioissa on pidetty paljon matalampaa profiilia, vaikka meillä on selvästi ruotsalaisia enemmän syytä huoleen oman koskemattomuutemme säilymisen suhteen. Mielikuvituksen virkistämiseksi esitän seuraavassa erään kuvitteellisen tapahtumakulun.

Tilanne Koreassa kiristyy

Epävakauden aikana Suomi tarvitsee ankkureita

”Suomalaiset poliitikot ovat ottaneet tavakseen toivoa, että Etykistä tulisi Euroopan uuden turvallisuusjärjestelmän perusta. Kun täällä vierailleelta Englannin pääministeriltä kysyttiin, voisiko näin tapahtua, tuli vastaus: ”Ehdottomasti ei. Nato pysyy meidän turvallisuuspolitiikkamme perustana.” (…) Hän saattaa pitkällä aikavälillä olla väärässä – voihan Etykistä kehittyä vaikka mitä ja Nato näivettyä keskustelukerhoksi”
 

Jihadisteilla ei ole mitään asiaa meidän Suomeemme

Poliisi on ilmoittanut valvovansa yleisötapahtumia ilmoittaen syyksi sen, että ”emme enää elä lintukodossa”. Pidän sitä käsittämättömänä asiana, että tänä päivänä jihadisteista pitää meteliä lähinnä äärilaidan edustajat, vaikka ongelma koskettaa kaikkia kansalaisia yhtä lailla. Puhumme nyt meidän turvallisuudestamme. On myös käsittämätön asia, että vapaaehtoisesti Suomesta Isisin riveihin taistelemaan lähtevät voivat ylipäätään palata Suomeen.

Suomen euroratkaisun turvallisuusargumentit olivat kyllä vailla pohjaa

Helsingin Sanomat julkaisi uudenvuodenaattona lehtijutun, jossa joukko suomalaisia tunnettuja taloustieteilijöitä otti kantaa, onko yhteisvaluutta ollut Suomelle enemmän hyödyksi vai haitaksi verrattuna omaan vapaasti kelluvaan valuuttaan (HS 30.12.2016).

Kohtalo Idän ja Lännen välissä: Suomi ja suomalaiset varhaisessa historiassa

Kohtalo Idän ja Lännen välissä: Suomi ja suomalaiset varhaisessa historiassa

Historian hämäristä Pähkinäsaaren rauhaan - Suomen turvallisuuspoliittisen aseman pitkä linja

*

Suomi vuodesta nolla Pähkinäsaaren rauhaan

Yhdysvallat on valmis toimittamaan Suomelle ja Ruotsille myös Patriot-ohjuksia

Tämä blogikirjoitus on pitkä ja tarkoitettu vain niille henkilöille, joita puolustus- ja turvallisuuspolitiikka erityisesti kiinnostavat.

Todellisuus on idealismin armottomin vastustaja

Poliittisesti itsensä silminnähden selkeästi asemoineen, asennelatautuneen ja puolueellisen median uusin iskuyritys turvapaikanhakijatulvan aiheuttamien turvallisuusuhkien silottamiseksi on kyseenalaistaa suoraan sekä sumeilematta virkavallan arvostelukyky. Mikä on enemmän omiaan aiheuttamaan epäluottamusta kuin poliisin asiantuntemuksen kiistäminen?

Nato, Baltia ja Suomi

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko sekä presidentti Putinin viimeviikkoinen vierailu ovat pitäneet yllä keskustelua Suomen asemasta yleensä ja erityisesti suhteista Venäjään. Financial Timesin viikonvaihteessa julkaisema laaja analyysi Naton sotilaallisista harjoituksista Baltiassa antaa lisäaineksia tähän pohdintaan.

Naton toimet Baltiassa

Lisääntyikö luottamus?

Presidenttien tiedotustilaisuus Kultarannassa näytti alkuun sujuvan päällisin puolin rakentavassa hengessä. Mutta mitä pitää ajatella siitä, että naapurimaamme valtionpäämies pitää EU:n yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sitoutunutta Suomea YYA-vuosikymmenten tapaan puolueettomana maana? Kulkeeko tieto Suomen kansainvälispoliittisesta statuksesta todella näin huonosti rajan ylitse? Vai onko kyse siitä, että Venäjä ei ole valmis tunnustamaan tai hyväksymään Suomen nykyistä ulkopoliittista asemaa ja todellisuudessa painostaa sen muuttamiseen?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä