TuureParkkinen Eturyhmäpolitiikkaa, oireidenhoitofokusta, merkantilismia, monopoleja ja kasvuRIIPPUVUUTTA kyseenalaistaen. Juuribugin ratkaisemista ja pelisuunnittelunäkökulmaa ehdottaen. "If you want the truth to stand clear before you, never be for or against."

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakenneuudistus

Sipilän hallituksen vihdoin laskettava Soten kustannusvaikutukset

Olisikohan itse asetetun lainsäädännön arviointineuvoston lausunto vihdoin se, joka saisi Sipilän hallituksen oikeasti laskemaan Sote-esityksensä kustannusvaikutukset? Parisen vuotta on kritisoitu sitä, mistä hihasta on revitty kolmen miljardin säästöt saamatta selitystä tai näkemättä oikeita laskelmia. Ottaisikohan diplomi-insinööri ja bisnesmies vihdoin käteensä laskimen, jotta selviäisi koko hallituksen keskeisimmän uudistuksen todennäköiset vaikutukset?

Suomen tulevaisuus rakennetaan yhdessä

Suomen 100-vuotis juhlavuoden teemana on yhdessä. Suomessa voidaan olla ylpeitä saavutuksistamme, mutta meidän pitää myös varmistaa saavutusten säilyminen tuleville sukupolville. Edellisessä Suomen nykytilaa kuvaavassa jutussa kuvasin syitä, miksi yhteiskunnan uudelleen rakentaminen on välttämätöntä. Yhteiskunnan uudelleenrakentaminen vaatii jokaisen osallistumista sekä oman ja läheisten edun tavoittelun laajentamista koskemaan myös ainakin itselle tärkeiden väestöryhmien etuuksien parantamiseen.

Mitä rakenneuudistuksia tulisi tehdä?

Suomen nykytila ja tulevaisuuden uhat

Suomessa on moni asia paremmin kuin monessa muussa maassa, minkä takia voimme olla ylpeitä Suomen saavutuksista. Suomi on kärkimaiden joukossa monessa yhteiskunnan tilaa kuvaavassa tilastossa. Yhteiskunnan nykytila on pitkän ajan saavutus, eikä sitä onneksi ole vielä onnistuttu täysin romuttamaan.

Kiky-nurkkaan ahdistettu saksikäsihallitus

Hallituksen keskeisin ongelma on siinä, että sen toinen käsi osaa vain saksia menoja ja toinen käsi on kiky-jumissa.  

On kovin lyhytnäköistä sopeuttaa valtiontaloutta vain menoja leikkaamalla. Jos keskitytään vain leikkauksiin, laiminlyödään tulopuoli ja toistetaan 1990-luvun laman virheitä.

Pidetääkö talouden provokaatiokurssi?

Aalto yliopisto ja Helsingin Sanomat järjestivät eilen talouden puolustuskurssin, jota voisi HS:n tämänpäiväisen taloussivujen uutisen perusteella nimittää myös "talouden puolustelukurssiksi". Haastatteluissa toistuu sama kaava, jossa ongelma sijaitsee aina yrityksen ulkopuolella.

Soinin rakenneuudistus yhteiskuntasopimus bluffi...

Soini haluaa leikata rahat ja edut köyhiltä, eläkeläisiltä, lapsilta ja koulutuksesta, työttömiltä ja työntekijöiltä...

Ja jakaa rahat ja edut maatalouteen lisätukina, yrityksille, varakkaille lisätuloina, pomoille ja johtajille lisäbonuksena.

Mutta Soini on tuhoamansa SMP:n Suomen Maaseudun Puolueen hengenjättiläinen, puolueen jonka raunioille hän perusti Perussuomalaiset populistimaisterin opeilla.

Soini on itse syypää Suomen tilaan ja siihen ettei uudistuksia kyetty tekemään silloin kun se oli ajankohtaista, syyllinen yhdessä Sipilän kepun kanssa.

Kansalaisen vastaus valtiovarainministeri Stubbin kirjeeseen

Arvoisa valtiovarainministeri

Olen täysin samaa mieltä siitä, että valtiontaloutta pitää tasapainottaa ja tasapainottaminen ei onnistu pelkästään sillä, että säästetään. Rakenteita on muutettava samassa yhteydessä.Ymmärrän varsin hyvin, että päätöksenteko on erittäin vaikeata. Tiedän ihan henkilökohtaisestikin, että pienemmissäkin asioissa tulee helposti mietittyä asioita monelta kannalta turhankin pitkään. Puhumattakaan silloin, kun joutuu tekemään isoja päätöksiä muistakin kuin omasta tulevaisuudesta.

Suomalaiset kusevat itse omaan pesäänsä

Suomalaiset kusevat itse omaan pesäänsä... Viitaten uutisointiin "kauhuskenaariosta".

Kyse on rakenteellisesta katastrofista, ylettömän kuntain-julkishallinnon moninkertaisista himmelirakenteista.
"Mutta kun koko Suomen mittava korruptiivinen julkis-systeemi on jo niin mätä että lähes jokainen on siitä jollain tavalla joko hyötyvä tai riippuvainen." 

Tulevaisuutta on lähes mahdotonta ennustaa

Ehdotus Kreikan lainaohjelmasta oli trkoituksella tehty niin kovaksi, että Kreikka sanoisi sille ei. Mutta Tsipras ei ollutkaan varautunut vaihtoehtoon kaksi ja siitä syystä muiden EU maiden yllätykseksi, Kreikka hyväksyikin esitetyn lainaohjelman. Suunnilleen näin kuvaa Kreikka tilanteen viimeisiä käänteitä tämän päivän Helsingin Sanomissa ollut ansiokas analyysi Kreikan tilanteesta.

Kuinka uusi oikeusministeri pilkkoi oikeusministeriön

PersKeKo-hallituksen kolmen kopla oli ottanut käyttöönsä uuden toimintatavan. Kuten tunnettua, viikkopalavereja järjestettiin vähintään päivittäin, mutta niiden nimeä ei silti muutettu päiväpalavereiksi. Kuulemma ne olivat viikkopalavereja, koska samaa aihetta ei sentään yleensä käsitelty kahdesti saman viikon aikana. Uutta oli sekin, että ministerit saivat pyytää neuvonantotilaisuuksien järjestämisiä aina sellaisia tarvitessaan, ja ensimmäisenä tällaisen kokoon kutsumisen katsoi aiheelliseksi Jari Lindström.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä